LAŠKA KUHNA

Če boste letošnje leto v Laško prisopihali peš ali pa boste festival obiskali kako drugače, je prav, da pridete lačni. Za vas namreč pripravljamo kulinarična presenečenja v obliki Laške kuhne, in to oba festivalska dneva.

Letošnji Festival Pivo in cvetje Laško daje poudarek na kulinaričnem izročilu območja. V osrčje Laškega smo namreč povabili lokalne gastronomske ustvarjalce, ki bodo vaše brbončice razvajali s specialitetami lokalnih okusov. Blagovna znamka Okusiti Laško, katere jedro so trajnostni izdelki lokalne kulinarike, je namreč kar sama po sebi ponudila idejo za Laško kuhno. Festival je odlična priložnost za tovrstno predstavitev, s katero nadgrajujemo gastronomsko dediščino območja, hkrati pa spodbujamo trajnostni gastronomski turizem in lokalno samooskrbo. V času, ko je zdravje na prvem mestu, se tudi v Laškem zavedamo pomena prehrane za zdravje, s čemer vsem svojim obiskovalcem ponujamo možnost okusiti najboljše z Laškega. Vabljeni da se skupaj z nami prepustite okusom lokalne kulinarike, vabljeni, da okusite Laško!

PONUDBA JEDI

Gostilna Oštirka

PIVOVARJEVA PONEV

suho zorjena domača govedina z ječmenom, hmeljem in zelenjavo, Aurora hmeljeva pena z zeleno in jabolki, drobljenec iz šalotke, mikro grah in gorčica
Dobavitelji: meso – KZ Laško, zelenjava – Ekološka kmetija Očko, jabolka – Sadjarstvo Aškerc, hmelj in ječmen – Hmeljarski inštitut Žalec

Hotel Špica Laško

PIVOVARJEV HLEBČEK Z ZORJENO SVINJINO IN KREMO TEMNEGA PIVA

pivovarjev hlebček, zorjena svinjina, marinirano rdeče zelje, gorčična omaka s kremnim sirom in temnim pivom, dimljena čilijeva omaka, pražena čebula, sveža zelišča
Dobavitelji: Pivovarjev hlebček – Pekarna Vudrag, meso Krškopoljca – Hanzova špajza, Sedraž, jajca – Kmetija Klinar, hmelj in slad – Hmeljarski inštitut Žalec, zelenjava – Ekološka kmetija Očko

Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško

SOČEN GOURMET HOT DOG

pivska klobasa s pivom in hmeljem, štručka, čedar omaka z Goldingom, ocvrta čebula, zelišča, okisana zelenjava
Dobavitelji: Pivska klobasa – KZ Laško, zelenjava – Ekološka kmetija Očko, pivo Golding – Pivovarna Laško

Thermana Laško

LAŠKA MEDENKA

destinacijska sladica s pregreto smetano, skuto, orehi in medom; v porciji sta 2 kosa
Dobavitelji: med – Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar, pregreta smetana in skuta – Kmetija Knez, jajca – Kmetija Klinar, zelišča iz Vrta medovitih rastlin

DIMLJENA POSTRV Z AJDOVIM BLINOM

dimljena postrv, ajdov blin s tatarsko ajdo, hrenova omaka, kaviar muškatne buče, kreša
Dobavitelji: dimljena postrv – Ribogojnica Ferlič, tatarska ajda – Kmetija Sinkovič, solata – Ekološka kmetija Očko)

Cena jedi je enotna in znaša 6€.
Seznam alergenov najdete pri ponudniku.

laska-kuhna