Nasveti za obiskovalce

Najpomembneje je, da se obiskovalci v Laškem počutite prijetno in da je logističnih ali prometnih izzivov čim manj. Zato vas prosimo, da nasvete in usmeritve za prihod v Laško in varno zabavo pozorno preberete.

Pivo in cvetje v Laškem – prijaznem mestu za festivalnost

Laško, malo zeleno mesto ob Savinji, slovi kot najprijaznejše festivalsko mesto pri nas. Prizorišča so strnjena in hitro dostopna, zaradi česar se zdi, da je bilo mesto grajeno ravno v ta namen. Gostom omogoča hitro in enostavno spreminjanje lokacije, kar je pomembno za varnost in beleženje števila gostov ter zaradi trenutne zdravstvene situacije več kot potrebno.

Vstop na prizorišča po načelu PCT

Letošnje leto prinaša več sprememb, a si močno prizadevamo, da doživljajska izkušnja ostane na visoki ravni, pa kljub temu varna in zanesljiva. Ostanimo odgovorni do kolektivnega zdravja, hkrati pa poskrbimo tudi zase.

Kako na koncert?

Zaradi anti-Covid ukrepov je letos omejeno število obiskovalcev pred odrom, a za te res dobro poskrbimo, ob brezplačnem vstopu vsak dobi svoj ležalnik ter brezplačno pijačo! Za obisk posameznega koncerta se je bilo potrebno prijaviti, na koncert priti peš, a so vsa mesta že zasedena.

Brezplačno testiranje za obiskovalce

Letošnji Festival Pivo in cvetje poteka tudi in predvsem s poudarkom na kolektivnem varovanju zdravja.

Cestne zapore

V času festivala posebno pozornost namenjamo prometni varnosti in spoštovanju prometnih predpisov. Cestne zapore v času festivala omogočajo nemoten potek festivalskega dogajanja, zaradi česar prosimo za razumevanje, potrpežljivost in predvsem, spoštovanje navodil. Za hitrejšo in enostavnejšo rešitev sledite usmeritvam redarjev in drugih pooblaščenih oseb.

Prometna ureditev in parkirišča

Laško je festivalom prijazno mesto, s prav tako prijazno prometno ureditvijo. Prihod v Laško z vašim vozilom je povsem enostaven, voznikom in sopotnikom pa svetujemo potrpežljivost in upoštevanje navodil redarjev oz. pooblaščenih oseb. Parkiranje na urejenih in označenih parkiriščih je brezplačno.

Prepoved vnosa predmetov

Na festivalsko območje je prepovedan vnos vseh vrst orožja, pirotehnike, verig, stekla, hrane in pijače, plastičnih steklenic, avdio in video snemalnih naprav, teleskopskih držal za sebke (selfie stick), brezpilotnih letalnikov (dronov) in drugih elektronsko vodenih naprav, laserskih lučk in velikih dežnikov s konico. Prepovedan je vstop živali!

Prevozi v času Festivala Pivo in cvetje

Če se boste na Festival Pivo in cvetje letos odpravili peš, ali pa zaradi kozarčka preveč ne boste smeli za volan, lahko svoj povratek domov varno zagotovite z javnim prevozom.

Turistično informacijski center Laško

V centru Laškega se nahaja informacijski center. Poleg številnih turističnih publikacij, ki so na voljo brezplačno, so naprodaj tudi različni turistični spominki, promocijski izdelki Pivovarne Laško ter dobrote in izdelki s podeželja.

Široka izbira spominkov festivala Pivo in cvetje Laško

Festivalsko vzdušje si boste vtisnili v spomin, domov pa lahko odnesete spominek, ki vas bo vedno spominjal nanj. Obiščite TIC Laško, ob tem pa pokukajte še na zgornji vrt Savinje, kjer boste s ponudbo lokalnih izdelkov okušali Laško še dolgo po nepozabnem doživetju