Mavrična dežela

Otrokom na festivalu vsako leto namenjamo posebno mesto in vso pozornost. Vabljeni predstavniki vseh generacij, da naše pestro dogajanje preverite v Mavrični deželi pred Kulturnim centrom Laško.

Na Festivalu Pivo in cvetje Laško skrbimo tudi za male junake, ki jim s pomočjo pestrega dogajanja pričaramo nepozabno doživetje. Festival namreč vsako leto bolj pridobiva tudi na vrednotah družinskega festivala, za kar bomo z naborom didaktičnih ustvarjalnic in z lutkovnimi predstavami poskrbeli tudi letošnje leto.

 

USTVARJALNE DELAVNICE VILE LILI

Ste željni zabave in bi vašim najmlajšim radi pričarali nepozabno doživetje? Tudi letos bodo za male junake poskrbele naše pravljične vile, ki bodo skupaj z njimi ustvarjale ter jih popeljale v svet kreacij in doživetij. Izdelovanje pravljičnih majic, raznovrstne delavnice in barvanje mavričnih pobarvank bo popestrilo dogajanje najmlajšim obiskovalcem festivala.

 

LUTKOVNE PREDSTAVE

Čas je za lutkeee! In to ne kakršnekoli. Obiskale nas bodo lutke iz gledališča Pravljičarna, ki bodo vsak dan pričarale nepozabno druženje z vašimi malčki. Pri Pravljičarni namreč poskrbijo tudi za pestro dogajanje ob samih predstavah, v katerih se lahko otroci poistovetijo z junaki, med predstavami tudi sodelujejo in na koncu izdelajo prav posebne kreacije s pomočjo glavnega junaka ali junakinje.

 

MOJA LUNA

Uhica je zelo vedoželjna in radovedna sovica, zato vsak prosti trenutek prebira knjige. Ko pa neke noči oblaki zakrijejo luno, ki noč za nočjo sveti s temnega neba, se Uhica v trenutku odloči: “Poiskala bom luno! Svojo luno! Obesila jo bom na najvišjo vejo starega hrasta in nobena noč ne bo več temna”. Najti in doseči luno pa ni tako preprosto, pa če tudi sovici ves čas pomagajo otroci, ki vedo in znajo skorajda vse. Bo Uhici uspelo? Bo našla svojo luno ali morda kaj drugega?

 

ČAROVNIČKIN PRVI ČAROBNI UROK

»Čarovnička je še mlada čarovnica, stara komaj dobrih 100 let. A dovolj velika, da ima svojo metlo, črnega mačkona in toliko netopirjev, da jih sploh ne more prešteti. Počasi se uči čaranja in čarobnih urokov, a ponavljanje sila zapletenih besed ji pošteno nagaja. Tako zelo, da nehote osmeši netopirčka Maksija, ki pa ji zaradi tega neljubega pripetljaja pošteno zagreni življenje. Ste vedeli, da se tudi čarovničkam v zadregi lička obarvajo rdeče?« Vabljeni, da z vašimi najmlajšimi obiščete Mavrično deželo in tako poskrbite za nepozabno doživetje!

mavricna-dezela